Afspraak maken?

06 5516 2241

Bikefit Dynamics

Optimaliseer je fietspositie en kies voor Bikefit Dynamics. Aan de hand van fietsanalyses zorgen wij voor de juiste fietspositie. Indien er klachten aanwezig zijn wordt er bij Bikefit Dynamics middels een fysiotherapeutisch onderzoek naar gekeken en mee genomen in de fit. Door de afstelling van de fiets aan te passen zorgen we ervoor dat de oorzaak van de klacht wordt weggehaald en dat je weer pijnvrij plezier van je hobby/sport kunt genieten! Daarbij zal je effectiever de trappers rond krijgen.

Bikefit Dynamics Someren bij Trainingscentrum Teun en Paul

Hoe ziet een Bikefit eruit?

Fietsen is een dynamische beweging, daarom kijken we naar jouw houding tijdens het fietsen. Bij een bikefit neem je jouw eigen fiets mee naar de praktijk. Deze zetten we op de indoortrainer, om vervolgens een videoanalyse te maken van je fietspositie. Maar voor we zo ver zijn wordt er eerst gekeken naar jouw doelen, eventuele klachten tijdens het fietsen, lichaamsmaten en meten we je fiets op. De bikefit ziet er als volgt uit:

 • Anamnese
 • Fysiotherapeutisch onderzoek/screening
 • Statische meting
 • Schoenplaatjes nakijken
 • Opmeten fiets
 • Dynamische fietspositie analyse
 • Aanpassen afstelling
 • Rapportage

Opstellen anamnese

Eerst beginnen we met een anamnese om je doelen te bespreken. Hierbij hebben we het over de eventuele klachten en je sportgeschiedenis etc. Daarna volgt een fysiotherapeutisch onderzoek indien er klachten zijn. Zijn die er niet, dan kijken we door middel van een screening naar de soepelheid en lenigheid van je gewrichten.

Statische metingen

Dan meten we je op d.m.v. een statische meting en kijken we of de schoenplaatjes goed staan en stellen deze bij waar nodig. vervolgens ga je op de fiets zitten en dan beginnen we met de Dynamische fietspositie analyse. Hiervoor gebruiken we je eigen racefiets die we op een indoortrainer zetten. Hierbij passen we de afstelling van de fiets aan tot dat je goed op de fiets zit. Vervolgens krijg je een rapportage van de aanpassingen en fysiotherapeutisch onderzoek met een advies om dit thuis nog eens rustig door te nemen.

Benodigdheden

 • Je eigen fiets
 • Fietskleding (Fietsbroek, fietsshirt, zweetshirt en sokken)
 • Fietsschoenen

Meer informatie over Bikefit Dynamics is te vinden op www.bikefitdynamics.nl

Medische Bikefit

Ervaar je klachten bij of door het fietsen? Dan is de Medische bikefit iets voor jou. Hierbij wordt gekeken naar de aard van de klachten door middel van een fysiotherapeutisch onderzoek en een dynamische fietspositie analyse op je eigen fiets. Hierbij kijken we of de klachten daadwerkelijk komen door een foutieve fietspositie of dat deze lichamelijk van aard is.
€ 225,-

Dynamische Bikefit

Wil je zeker weten of je goed op de fiets zit en ervaar je geen klachten bij of na het fietsen? Dan is de Dynamische bikefit iets voor jou. Bij de Dynamische bikefit wordt er gekeken naar je houding op de fiets door middel van een dynamische fietspositie analyse.
€ 185,-

Shoe Cleat Adjustment

Het juist afstellen van de schoenplaatjes is erg belangrijk. Via de schoenplaatjes zorg je ervoor dat de kracht vanuit je benen overgebracht wordt op de pedalen. De fietsschoenen zitten als enige contactpunt “vast” op de fiets. Hierbij is het belangrijk dat deze goed is afgesteld.
€ 59,-

Consult (60 min)

Een uur consult van Bikefit Dynamics
€ 59,-

Meer informatie over Bikefit Dynamics

Voor meer informatie over Bikefit Dynamics: www.bikefitdynamics.nl

Wil je een afspraak maken voor een Bikefit of heb je vragen? Neem dan gerust contact op.