Afspraak maken?

06 5516 2241

‘Je voeding is enerzijds het veiligste en meest krachtige medicijn, anderzijds kan het de meest sluipende vorm van het ontstaan van klachten zijn’

Inhoud

Waarom hebben we voeding nodig?

Voeding bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van ons leven alleen realiseren we ons dat meestal onvoldoende. Over de vragen “Wat is voeding?” en “Waarvoor dient voeding?” bestaan nog veel misverstanden.

Orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het creëren en in stand houden van een optimale beschikbaarheid van alle voedingsstoffen die iemand nodig heeft om te kunnen functioneren en (ook op langere termijn) gezond te blijven.

Tegenwoordig functioneert het lichaamssysteem van veel mensen niet optimaal. Veel mensen hebben één of meer chronische aandoeningen. Men voelt zich moe en lusteloos en beschikt niet over voldoende energie om normaal aan het leven te kunnen deelnemen. Eén van de belangrijkste oorzaken voor deze slechte gezondheidstoestand is in de meeste gevallen: een voortdurend tekortschietende voeding.
De normale dagelijkse voeding bevat in deze tijd meestal wél de stoffen die nodig zijn als brandstof en bouwstoffen, maar niet in voldoende mate alle andere substanties die het lichaam nodig heeft om bovenstaande processen goed te laten verlopen. Tevens bevat onze voeding allerlei toevoegingen die moeten worden afgebroken en verwijderd uit het lichaam. Dit kost extra energie en kan op de lange termijn overbelasting van het systeem veroorzaken met klachten/blessures tot gevolg.

Duurzaamheid
De meeste mensen denken dat ze uren in de keuken moeten staan om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Dit resulteert vaak in verminderde motivatie of zelfs frustratie. Het moeilijkste van een aangepast voedingspatroon is het vasthouden hiervan. Het jojo-dilemma is bekend en heeft vele nadelige gevolgen. Gezond eten hoeft echter niet ingewikkeld te zijn.
Wil jij graag op een laagdrempelige manier leren hoe jij jouw voedingspatroon kunt optimaliseren? Wij helpen je graag!