Afspraak maken?

06 5516 2241

Inspanningstest

Efficiënt trainen begint bij een inspanningstest

Elke sport heeft zijn eigen specifieke prestatie bepalende factoren. Door een goede analyse te maken van de desbetreffende sport, weten wij welke onderdelen van de fysieke conditie goed ontwikkeld moeten zijn.

Inspanningstest voor sporters met een gericht doel

De inspanningstest is geschikt voor sporters die gericht(er) willen gaan sporten. Zowel duursporters (wielrenners, hardlopers en triatleten), spelsporters (voetballers, padelspelers, etc.) als krachtsporters (crossfitters, fitness, etc.).

Doelen zijn bijvoorbeeld: een persoonlijk record op de 10 km, het uitlopen van een (halve) marathon, een crosswedstrijd of (ultra) trail. Het uitfietsen van een toertocht, een cyclo of het volbrengen van een kwart, halve of hele triatlon. Blessurevrij blijven, gericht nóg sterker worden.

Persoonlijke intake

De test begint met een bespreking van de uitgebreide vragenlijst waarin o.a. de persoonlijke doelen en de huidige trainingsarbeid centraal staan. Tijdens inspanning – mogelijk op de loopband of fiets – wordt een ademgasanalyse gedaan en meten we lactaat om de trainingszones te bepalen. Ook meten we de VO2max waarde. Vervolgens meten we spierkracht en stabiliteit van verschillende spiergroepen.

Aan de hand van jouw resultaten geven we je een passend advies. Denk hierbij aan een overzicht van jouw trainingszones en een op maat gemaakte weekindeling qua training welke aansluit op jouw belastbaarheid.

Wil je meer begeleiding tijdens het bereiken van jouw doel en nog meer uit jouw trainingen halen? Kies dan voor persoonlijke trainingsbegeleiding.

Voor meer informatie over de inspanningstest, klik hier