Afspraak maken?

06 5516 2241

Optimaliseer je fietspositie

Heb je klachten of fysiek ongemak tijdens het wielrennen? Of heb je geen klachten maar wil je zeker weten dat je goed op de fiets zit? Bij Bikefit Dynamics kun je een dynamische fietspositie analyse laten doen om jouw fiets helemaal op jouw lijf af te stellen. Door de afstelling van de fiets aan te passen zorgen we ervoor dat de oorzaak van de klacht word weg gehaald en dat je weer pijnvrij plezier van je hobby/sport kunt genieten! Daarbij zal je effectiever de trappers rond krijgen. Een leuk bijkomend voordeel van een bikefit is dat de kans van het oplopen van een blessure flink wordt verkleind.

Hoe ziet een Bikefit eruit?

Fietsen is een dynamische beweging, daarom kijken we naar jouw houding tijdens het fietsen. Bij een bikefit neem je jouw eigen fiets mee naar de praktijk. Deze zetten we op de indoortrainer, om vervolgens een videoanalyse te maken van je fietspositie. Maar voor we zo ver zijn wordt er eerst gekeken naar jouw doelen, eventuele klachten tijdens het fietsen, lichaamsmaten en meten we je fiets op. De bikefit ziet er als volgt uit:

  • Anamnese
  • Fysiotherapeutisch onderzoek/screening
  • Statische meting
  • Schoenplaatjes nakijken
  • Opmeten fiets
  • Dynamische fietspositie analyse
  • Aanpassen afstelling
  • Rapportage

Eerst beginnen we met een anamnese om je doelen te bespreken. Hierbij hebben we het over de eventuele klachten en je sportgeschiedenis etc. Daarna volgt een fysiotherapeutisch onderzoek indien er klachten zijn. Zijn die er niet, dan kijken we door middel van een screening naar de soepelheid en lenigheid van je gewrichten. Dan meten we je op d.m.v. een statische meting en kijken we of de schoenplaatjes goed staan en stellen deze bij waar nodig. vervolgens ga je op de fiets zitten en dan beginnen we met de Dynamische fietspositie analyse. Hiervoor gebruiken we je eigen racefiets die we op een indoortrainer zetten. Hierbij passen we de afstelling van de fiets aan tot dat je goed op de fiets zit. Vervolgens krijg je een rapportage van de aanpassingen en fysiotherapeutisch onderzoek met een advies om dit thuis nog eens rustig door te nemen.

Wat neem je mee?
– Je eigen fiets
– Fietskleding (Fietsbroek, fietsshirt, zweetshirt en sokken)
– Fietsschoenen

Kijk voor meer info op www.bikefitdynamics.nl